free palestine

FREE PALESTINE

Friday, September 11, 2009

11 sept..

it's start with..Bismillahirrahmanirrahim...


11 sept 2001...8tahun lalu,New York City ditangisi air mata darah atas kemusnahan kebanggaan rakyat AS,World Trade Centre dan Pentagon..
manakala umat islam seluruh dunia diselubungi kegalauan akibat tuduhan x berasas,terroris
ekstremis,etc..malah sehingga kini trauma masyarakat dunia terhadap ummat islam masih lagi berbekas..buktinya pada Julai lalu seorang muslimah Marwa As-Sharbini dibunuh kejam oelh seorang lelaki disebabkan oleh islamphobia..ya mu'tasim!!


namun sehingga kini Osama b Laden yang didakwa sebagai dalang tragedi ini masih lagi menjadi buruan FBI,CIA,Interpol seluruh dunia..malah beliau dengan langkah berani berusaha memperkasakan misi-misi jihad rangkaian AL-Qaeda diseluruh dunia..
AS kononnya dikatakan memiliki teknologi tercanggih abad ini hanya mampu menggigit jari apabila setiap kali Osama b Laden mengirim video2 berbentuk ancaman halus kepada dunia..mungkinkah Osama seorang wali Allah..nobody knows...Delima Buluh Runcing

situasi 1"Alhamdulillah buk,akhirnya suami saya udah miliki i/c biru...kini sudah jadi penduduk tetap malaysia..setelah 12 tahun kami disini amat membutuhkannya(taraf kewarganegaraan).."luah tante indonesia belakang rumah..menurut beliau kini kerajaan malaysia sudah membuka semula ruang permohonan kerakyatan kepada warga asing utk meramaikan orang melayu,kerana menurutnya lagi kini warga cina(penduduk asal negara cina yg berhijrah kesini mendapat kerakyatan malaysia) sudah mula membanjiri malaysia...nanti kaji sama2 ...
Ya,kita mengalu2kan siapa saja yg mahu mencari rezeki di malaysia bumi bertuah ini

situasi2permintaan terhadap kenaikan gaji pembantu rumah warga indonesia sebanyak rm800(taraf gaji diploma nih)..kerajaan malaysia minta buat rundingan bersama..umum mengetahui para majikan akan menyediakan tempat tinggal yg selesa serta menanggung makan minum pembantu rumah mereka,malahan tidak ketinggalan membawa mereka ke tempat percutian(sekiranya perlu,tapi dapat bercuti free apa)..apakah masih tidak berbaloi lagi..sedangkan mereka dtg bekerja tanpa memiliki sebarang kelayakan profesional...ya! kita tetap bagi muka pada mereka!!

situasi3kian hari ratusan warga asing masih lagi mencuba nasib memasuki negara kita secara haram samada laluan laut mahupun darat...walaupun membahayakan nyawa sendiri..jenayah melibatkan warga asing ini terus berleluasa sebab mereka ni amat berani..saban tahun pabila menjelang cuti umum ribuan warga asing menjadikan KLCC,jalan TAR,mydin wholesale sebagai pusat reunion mereka..ya!! kita hanya mampu melihat..

tapi..apa yang kita dapat..BULUH RUNCING..hanya kerana kata mereka kita meniru satu tarian kebudayaan mereka..mereka menyerang dengan 'sweeping malaysia'..inilah hadiah hari raya yang kita terima atas keikhlasan kita selama ini..apa mereka sudah lupa kita ini kan serumpun..

10 akhir ramadhan

tabir ramadhan kian berlabuh..bagaimana dengan tadarus? qiamullail dan amal2 lain..benarkah kita menghargai kesempatan yang Allah kurnia kali ini..masih lagi punya waktu untuk kita sama2 rebuti malam al-qadr,malam dimana kaki langit dunia dijunjungi para malaikat,memburu para hamba yang meyakini benarnya janji tuhannya..jom buru malam 7 likur~~

11sept2009-kuMencariYangHakiki-


No comments:

Post a Comment